Gecertificeerd:
DEKRA
Aangesloten bij:
LCR
Geregistreerd:
GELE KOORTS CENTRUM
Voor algemene vragen kunt u bellen:
085 9020303
icon-phone
logo-vaccinatiecentrum-mobiel

Afspraak maken voor een Coronatest / Covid19-test

Ga je op reis en heb je een verklaring nodig dat je coronavrij bent? Is het nodig om te weten of je antistoffen hebt aangemaakt tegen Corona/Covid-19? Je kunt bij ons terecht.
Om een afspraak in te plannen kun je bellen naar: 085 902 03 03. 
Je kunt ook een e-mail sturen met je vraag en telefoonnummer naar:   en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op. 

 

We werken met 3 soorten RIVM gevalideerde Covid-19-testen.

1. Sneltest    € 29,95
Inclusief Engelstalig reiscertificaat

Voor verschillende landen is een sneltestcertificaat goedgekeurd om mee te reizen
Lees meer
Om een afspraak te maken voor de sneltest bel je tijdens kantooruren met 085 - 902 03 03. 

Uitslag binnen 20 minuten.  
Bel 085 - 902 03 03

2. PCR test    € 69,95
Inclusief Engelstalig reiscertificaat 

In alle landen wordt een COVID-19 PCR test certificaat goedgekeurd. 
Lees meer
Om een afspraak te maken voor de PCR test bel je tijdens kantooruren met 085 - 902 03 03. 

Uitslag binnen 12 uur.
Bel 085 - 902 03 03
Voor spoedgevallen zijn wij bereikbaar maandag t/m zaterdag tussen 20.00-20.30 op 085 - 022 15 66.

3. Bloedtest    € 45,-
Inclusief Engelstalig reiscertificaat

Wil je weten of je antistoffen hebt? Laat een serologische test doen waarbij er bloed afgenomen wordt uit een ader.
Deze serologische test is gevalideerd door het RIVM, zeer gevoelig en betrouwbaar.
Lees meer
Om een afspraak te maken voor de bloedtest bel je tijdens kantooruren met 085 - 902 03 03. 

Uitslag binnen 24 uur.   
Bel 085 - 902 03 03

Uncategorised

F.S.M.E. (Tekenencefalitis)

F.S.M.E. (Tekenencefalitis)

FSME-immun is een vaccinatie dat je beschermt tegen het tekenbeet-encefalitisvirus.
De afkorting FSME komt van de Duitse benaming van de ziekte, Frühsommer Meningo-encephalitis. Een andere benaming voor dezelfde ziekte is TBE. Dit staat voor Tick-Borne Encephalitis.

De ziekte ontstaat door een virus dat overgedragen kan worden door een teek. Het virus kan ernstige hersenvliesontsteking veroorzaken. In Nederland komen teken met FSME/TBE gelukkig heel weinig voor. Maar er zijn delen van Europa en Azië het risico op FSME zo groot is, dat wordt aangeraden om je preventief te laten vaccineren.

Lees meer

Corona Covid19-test

Op dit moment bieden wij 3 RIVM gevalideerde Coronatesten aan:

• De PCR Test: op dit moment is deze test verplicht als je moet vliegen. Uitslag binnen 12 uur.

• Corona Sneltest: Wij gebruiken deze test op dit moment alleen voor mensen zonder klachten. Uitslag binnen 20 minuten.

• Corona Bloedtest: geschikt om te testen of je antistoffen hebt aangemaakt. Uitslag binnen 24 uur.

De coronatests die wij aanbieden:

1. PCR Test

Deze test is om vast te stellen of je het virus nu hebt. Op dit moment is deze Coronatest noodzakelijk om te kunnen vliegen naar bepaalde landen.

Als je op reis gaat en je hebt een verklaring nodig of je geen corona/covid-19 virus bij je draagt, dan laat je een PCR test doen. Deze betrouwbare PCR Coronatest wordt afgenomen door een van onze gespecialiseerde reizigersverpleegkundigen met een keel/neus swab. De diagnostiek naar SARS-Cov-2 wordt met een internationaal ontwikkelde PCR uitgevoerd in een door het RIVM goedgekeurd laboratorium, namelijk het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn (zie 6.2 in deze link https://lci.rivm.nl/covid-19/bijlage/aanvullend). Je ontvangt de uitslag binnen 12 uur per mail. We mailen de verklaring naar je met een datum erop.
Er zijn meerdere landen die een PCR test verplicht stellen. Kijk op de website van het RIVM en Rijksoverheid voor actuele informatie. Deze PCR test is beperkt geldig. Plan je afspraak kort voor vertrek! 
We verzoeken je om telefonisch een afspraak te maken voor een PCR coronatest als je gaat vliegen:
085 902 03 03.

Dit kan tijdens kantooruren.
Is er spoed bij buiten kantooruren dan kun je bellen van maandag t/m zaterdag tussen 20.00-20.30 uur: 085 022 15 66.

Prijs: 69,95 euro inclusief consult en reisdocument

 

2. Corona Sneltest:
De uitslag is bekend binnen 20 minuten. 
Prijs: 29,95 euro inclusief consult en reisdocument

3. Corona Bloedtest: Test of je antistoffen tegen Corona hebt aangemaakt

Een serologische test waarbij er bloed afgenomen wordt uit een ader. Deze serologische test is gevalideerd door het RIVM (goedgekeurd), zeer gevoelig en betrouwbaar. De uitslag is er binnen 24 uur. Wil je weten of je antistoffen hebt?  Ofwel omdat je Corona hebt doorgemaakt ofwel omdat je gevaccineerd bent?  In dat geval geeft de serologische test uitsluitsel.

Prijs: 45,00 euro inclusief consult en document

Indien je Corona hebt doorgemaakt, kun je bij ons ook een reisdocument van herstel krijgen. Hiermee kun je in veel gevallen ook op reis. Bel voor meer informatie of voor een afspraak : 085 902 03 03.

Een afspraak maken

Voor de PCR test, sneltest of de bloedtest verzoeken wij je om telefonisch een afspraak te maken: 085 902 03 03. Dit kan tijdens kantooruren.
Is er spoed bij buiten kantooruren dan kun je bellen van maandag t/m zaterdag tussen 20.00-20.30 u: 085 022 15 66.
Je kunt je vragen over het testen ook via de mail stellen. Mail dan naar  en je krijgt binnen 24 u een reactie.

 

Zo kun je ook nu veilig op reis

Naarmate de vaccinatiestrategie in binnen- en buitenland vordert en we steeds meer weten over het coronavirus, is er ook qua reizen steeds meer mogelijk. Wel zul je je goed moeten voorbereiden om veilig op reis te kunnen gaan. Zo is het belangrijk om van te voren goed uit te zoeken welke beperkingen er gelden in het land van je bestemming en aan welke eisen je moet voldoen om het land binnen te komen. Ook kan het verstandig zijn om vooraf te bedenken wat je moet doen wanneer je tijdens je reis besmet raakt of er een nieuwe lockdown van kracht gaat in het land van herkomst of bestemming. Vaccinatiecentrum.nl helpt je hierbij graag op weg.

Ga goed voorbereid op reis

Een goede voorbereiding is meer dan het halve werk. De precieze regels waar je je voor vertrek, tijdens je reis en bij terugkomst aan moet houden, verschillen per land en worden constant aangepast op basis van het verloop van de pandemie. Voor de meest actuele regels die gelden in en rondom het land van je bestemming kun je deze website van de overheid raadplegen: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Hier lees je bijvoorbeeld of je in het bezit moet zijn van een negatieve coronatest of na aankomst eerst in quarantaine moet.

Reizen met een coronabewijs

Binnen de Europese Unie en de Schengenzone kun je gebruik maken van het coronabewijs van de Nederlandse CoronaCheck-app. In deze app kun je een QR-code aanmaken waarmee je kunt aantonen dat je bent gevaccineerd, recent negatief bent getest of van een besmetting met het coronavirus bent hersteld. Over het algemeen is een vaccinatiebewijs pas geldig wanneer je al minimaal twee weken volledig bent gevaccineerd.
Ben je nog niet gevaccineerd, dan moet je een negatief tekstbewijs kunnen laten zien. Hoe oud dit testbewijs mag zijn, verschilt per land. Dit ligt tussen de 24 en 96 uur.
Tot slot kun je gebruik maken van een herstelbewijs, waarmee je aantoont dat je in de afgelopen 11 tot 180 dagen een coronabesmetting hebt doorgemaakt. Deze besmetting moet dan wel zijn aangetoond door een coronatest van de GGD. 

Reis je buiten de EU of de Schengenzone? Mogelijk gelden er dan andere regels. In sommige landen buiten Europa kun je alsnog gebruik maken van CoronaCheck door je vaccinatiebewijs te printen. In de CoronaCheck-app vind je hoe je dit precies kunt doen. In de reisadviezen per land van de overheid lees je welke eisen precies voor jouw reis van toepassing zijn.

Testen voor je op reis gaat

Preventief testen voor je op reis gaat is binnen de Europese Unie en de Schengenzone vaak voldoende om een coronabewijs te verkrijgen. In sommige gevallen moet je ook wanneer je volledig gevaccineerd bent alsnog een negatief testresultaat kunnen laten zien. Een coronatest om op reis te kunnen is anders dan de coronatest die je laat afnemen bij de GGD. Bij de GGD kun je namelijk alleen terecht wanneer je symptomen hebt die passen bij het coronavirus, wanneer je een melding hebt gehad van de CoronaMelder app of wanneer je naar voren bent gekomen uit bron- en contactonderzoek van de GGD. De uitslag van een coronatest van de GGD kun je niet gebruiken als testbewijs om mee te reizen.

Bij vaccinatiecentrum.nl kun je terecht voor een sneltest of een NAAT(PCR)-test. Welke test je moet laten uitvoeren, is afhankelijk van de eisen van het land waar je naartoe reist.

Coronatests bij Vaccinatiecentrum.nl

Vaccinatiecentrum.nl biedt drie door het RIVM gevalideerde testmethoden aan waar jij gebruik van kunt maken bij de voorbereiding van je reis. Dat zijn de PCR-test, de sneltest en de bloedtest. De PCR-test toont aan of je op het moment van testen corona hebt en deze test is verplicht als je met het vliegtuig op reis gaat. Bij vaccinatiecentrum.nl ontvang je binnen 24 uur het testresultaat en het benodigde reisdocument. Kies je voor een sneltest? Dan weet je binnen 20 minuten de testuitslag. Controleer wel eerst even of deze test afdoende is om aan de eisen van je land van bestemming of de vervoerder waarmee je reist te voldoen.

Tot slot kun je door middel van een serologische test (bloedtest) aantonen of je antistoffen hebt aangemaakt tegen corona. Dat doet je lichaam wanneer je een infectie hebt doorgemaakt, maar ook wanneer je bent gevaccineerd. Met de serologische test toon je dan ook aan dat je tot op zekere hoogte tegen het virus bent beschermd.

Wanneer je weet dat je een coronabesmetting hebt doorgemaakt en hiervan bent hersteld, kun je bij ons tevens terecht voor een reisdocument waarmee je dit kunt aantonen. Op de site https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen kun je zien of het land van jouw bestemming zo’n document accepteert.

Weet je niet goed welke testmethode je het best kan kiezen? Bel ons dan gerust op 085-9020303, dan denken we met je mee en kun je gelijk een afspraak bij ons maken.

Tijdens je reis

Tijdens je reis heb je je te houden aan de coronaregels die gelden in het land waar je naartoe bent gereisd. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat je een mondkapje moet dragen, een coronabewijs moet kunnen laten zien om een evenement of horeca te mogen bezoeken of een bepaalde afstand moet houden van andere mensen. Welke regels er precies van toepassing zijn, dat verschilt per land. Zoek dit van te voren goed uit, dan kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Krijg je tijdens je reis last van symptomen die passen bij het coronavirus of ben je in de buurt geweest van iemand die corona blijkt te hebben? Laat je dan testen en volg verder de regels op die gelden in het land waar je verblijft. Indien de situatie op jouw reisbestemming snel escaleert, kun je de laatste updates rond je verblijf en terugreis via het reisadvies van de overheid in de gaten houden en de adviezen van lokale autoriteiten opvolgen.

Veilig terugreizen naar huis

Om de import van het coronavirus uit het buitenland tegen te gaan, vereist de Nederlandse overheid dat reizigers uit bepaalde landen zich voor vertrek laten testen. Deze test mag maximaal 72 uur oud zijn. Houd daar rekening mee bij het plannen van de test. Je wilt natuurlijk niet riskeren dat een vertraagde vlucht ervoor zorgt dat je testresultaat niet meer geldig is, maar tegelijkertijd wil je ook niet riskeren dat je de uitslag op de dag van vertrek nog niet hebt ontvangen. Hoe het inplannen van een coronatest waarbij je de juiste documenten verkrijgt precies in zijn werk gaat, verschilt per land. Je kunt dit dan ook het best van te voren alvast uitzoeken en indien mogelijk gelijk de test inplannen.

Ook de quarantaineregels bij terugkomst uit het buitenland veranderen regelmatig. De overheid adviseert mensen die terugkomen uit het buitenland met klem om bij thuiskomst tien dagen in quarantaine te gaan. Bij terugreis vanuit de meeste Europese landen is dit vrijwillig, maar bij het terugreizen uit zogeheten “zeerhoogrisicogebieden” is deze quarantaine bij thuiskomst verplicht. Na de vijfde dag van je quarantaine kun je opnieuw een coronatest ondergaan. Wanneer deze negatief is, mag je weer naar buiten. Voor actuele regelgeving kun je het beste kijken op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

Controleer voor je reis aan welke regels er voor jou van toepassing zijn en hou daar rekening mee bij je planning. Na een reis naar een zeerhoogrisicogebied kun je minstens vijf dagen niet op locatie aan het werk of deelnemen aan fysiek onderwijs. Geldt er voor jou geen verplichte quarantaine en kun of wil je niet vrijwillig in quarantaine? De overheid adviseert alle reizigers die geen symptomen vertonen om in ieder geval een zelftest af te nemen. Wanneer je wel symptomen hebt die passen bij het coronavirus, moet je je laten testen bij de GGD.

We wensen je een fijne en vooral gezonde reis! En vergeet niet: het coronavirus is niet het enige virus waartegen je je kan (of moet) inenten. Afhankelijk van je bestemming kan het bijvoorbeeld ook verplicht of simpelweg verstandig zijn om je tegen andere ziekten te laten inenten, bijvoorbeeld rabiës, malaria, gele koorts of encefalitis. Over al deze ziekten en de vaccins die jou hiertegen beschermen vertellen wij je graag meer. Neem gerust contact op om een consult in te plannen.

Een afspraak maken voor een Coronatest

Voor de PCR-test, sneltest of de bloedtest verzoeken wij je om telefonisch een afspraak te maken: 085 902 03 03. Dit kan tijdens kantooruren.
Je kunt je vragen over het testen ook via de mail stellen. Mail dan naar  en je krijgt binnen 24 uur een reactie.


Let op! Voor de meest actuele regels die gelden verwijzen wij je naar https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen
Deze pagina is het laatst aangepast op 12 oktober 2021.

FAQ

FAQ vaccinatiecentrum.nl

Wat is het verschil tussen aanbevolen vaccinaties en verplichte vaccinaties?

• Aanbevolen vaccinaties zijn verstandig om je mee te laten inenten. Ze beschermen je tegen infectieziekten waar je een risico op hebt in het land van jouw bestemming.
• Verplichte vaccinaties zijn nodig om een land binnen te komen of een visum aan te vragen. In deze situatie moet je bewijs leveren bij de ambassade of de douane dat je gevaccineerd bent tegen een bepaalde infectieziekte.

Heb ik vaccinaties nodig voor een vakantiebestemming dicht bij huis?

• Voor sommige vakantie bestemmingen dichtbij huis heb je ook risico op infectieziekten. Denk aan landen als Turkije, Marokko en Egypte. Er zijn zelfs vaccineerbare infectie ziekten in noord Europa, zoals tekenencefalitis.  Wij adviseren om ongeveer 6 tot 8 weken voor vertrek te controleren of vaccinaties voor je vakantiebestemming nodig zijn.

Kan ik gevaccineerd worden tijdens mijn zwangerschap?

• Veel ziektes kunnen tijdens de zwangerschap een ernstiger verloop hebben dan normaal gesproken. Daarom is het belangrijk je af te vragen of je een reis naar de (sub)tropen moet willen maken als je zwanger bent. Wij adviseren vooral niet te reizen naar landen waar malaria voorkomt als je zwanger bent omdat malaria een verhoogde kans op een miskraam geeft. Tevens is het goed om te weten dat je bij een lange vlucht een hoger risico hebt op complicaties zoals trombose of embolieën. Overleg altijd met je zorgverlener en verloskundige over de risico’s en voorzorgsmaatregelen. Als je toch besluit naar de (sub)tropen te vertrekken maak dan een afspraak voor advies op maat.

Kunnen kinderen en zuigelingen veilig worden gevaccineerd?

• Kinderen vanaf 1 jaar kunnen veilig worden gevaccineerd tegen o.a. hepatitis A en B. Er zijn ook speciale kindervaccinaties waardoor kinderen in sommige gevallen minder inentingen nodig hebben dan volwassenen. Kinderen jonger dan 1 jaar kunnen niet alle vaccinaties krijgen maar jonge kinderen zijn soms extra vatbaar voor infectieziekten. Er zijn uitzonderingen, daarom is het van belang altijd een afspraak te maken voor advies op maat.

Bieden de vaccinaties die mijn kind via het rijksvaccinatieprogramma krijgt voldoende bescherming tegen infectieziekten op vakantie?

• Doormiddel van het rijksvaccinatieprogramma worden kinderen beschermd tegen infectieziekten die in Nederland voorkomen. Het kind is niet automatisch beschermd tegen alle infectieziekten die buiten Nederland voorkomen. Aanvullende vaccinaties kunnen nodig zijn. Maak een afspraak voor meer informatie.

Is het veilig voor kinderen om malariatabletten te gebruiken?

• Malaria is een ziekte die je kunt krijgen door muggensteken. Afhankelijk van je reisbestemming wordt soms aanbevolen malariatabletten te slikken. Malaria kan ernstiger verlopen bij kinderen, waardoor bescherming tegen malaria extra belangrijk is. Voor kinderen bestaan aangepaste doseringen en toedieningswijzen. Wij adviseren altijd een afspraak te maken voor kinderen om zo te zien of malariatabletten nodig zijn voor de reisbestemming. Zo ja, dan wordt tijdens de afspraak een recept voorgeschreven en uitleg gegeven over aangepaste doseringen/toedieningswijze.

Ik heb gehoord dat je ernstige bijwerkingen kunt krijgen van malariatabletten, klopt dat?

• Je kunt bijwerkingen krijgen van malariatabletten. Tegenwoordig zijn er meer malariatabletten verkrijgbaar met minder bijwerkingen. Welke malaria tabletten je kiest is persoonlijk en hangt af van het soort reis en de reisbestemming. Het is belangrijk de voorgeschreven malariatabletten op de juist manier in te nemen om bijwerkingen te voorkomen of verminderen, ook speelt je medische voorgeschiedenis mee met het wel of niet krijgen van bijwerkingen van malariatabletten. Gezien het risico op malaria op sommige bestemmingen en het ernstige beloop van de ziekte vinden wij het van belang dat je een afspraak maakt voor advies op maat als je naar landen vertrekt waar malaria voorkomt.

Kan ik ook voor iemand anders een (malaria) recept krijgen?

• Dit kan helaas niet. Iedereen moet hiervoor persoonlijk een afspraak maken. Als je al bekend bent bij ons en vaker op reis bent geweest en je bekend bent met de adviseringen en alle nodige inentingen al hebt gehad, en je hebt alleen nog een malaria recept nodig, dan kan een telefonisch consult soms voldoende zijn. Het recept moet op een van onze locaties opgehaald worden en afgerekend.

Waarom moet ik consult kosten betalen?

• Tijdens een consult krijg je naast de benodigde vaccinaties altijd een persoonlijk reisadvies gebaseerd op o.a. de reisbestemming, wat je gaat doen op reis en je medische achtergrond. Dit persoonlijke advies geven wij om er zeker van te zijn dat je voorbereid en beschermd vertrekt. Het advies wordt gegeven door een van onze reizigersverpleegkundigen die goed opgeleid en bijgeschoold zijn, BIG- en LCR-geregistreerd. Onder de consultkosten vallen o.a. administratiekosten, arbeidsloon medewerkers, huur van de panden, zorgdragen voor beheer en voorraad van de vaccins, kosten elektronisch patientendossier, opleiding en bijscholing reizigersverpleegkundigen etc.

Wanneer moet ik me laten vaccineren?

• Wij adviseren 6 tot 8 weken voor vertrek een afspraak te maken. Vooral tijdens de schoolvakanties en zomermaanden kan het druk zijn waardoor het soms niet lukt gelijk bij ons terecht te kunnen. Door op tijd een afspraak te maken voorkom je stress en andere ongemakken vlak voor vertrek. Gebruik je medicijnen die de afweer onderdrukken, of heb je door een aandoening een verminderde weerstand? Neem dan wanneer mogelijk meer dan 8 weken voor vertrek contact op.
• Heb je lastminute geboekt waardoor je niet eerder een afspraak had kunnen maken? Dit is geen probleem want een heleboel vaccinaties kunnen nog tot vlak voor vertrek worden gegeven. Ook kun je vaak vlak voor vertrek starten met malariatabletten. Maak altijd een afspraak om zo goed mogelijk beschermd op reis te gaan.

Is het nodig om me te laten vaccineren tegen een infectieziekte die ik al heb doorgemaakt?

• Het hangt er vanaf welke ziekte je hebt doorgemaakt. Van hepatitis A (geelzucht) is bekend dat wanneer je het eenmaal hebt doorgemaakt je voldoende antistoffen zou moeten hebben om beschermd te zijn voor de rest van je leven. Als je niet zeker weet of je de ziekte hebt doorgemaakt kan er door middel van een bloedonderzoek worden na gegaan of er antistoffen in je bloed zitten. Neem contact op voor meer informatie of maak een afspraak voor advies op maat.

Kan ik gevaccineerd worden als ik ziek ben?

• Een kleine verkoudheid kan geen kwaad maar als je klachten hebt die gepaard gaan met verhoging of koorts is het beter de vaccinaties uit te stellen. Twijfelt je? Neem gerust contact met ons op.

Kan ik gevaccineerd worden als ik antibiotica gebruik?

• Dit is afhankelijk van waarom je antibiotica gebruikt. Neem contact op met ons of overleg met de huisarts/behandelend arts.

Kan ik mij laten vaccineren terwijl ik medicijnen gebruik (vanwege een aandoening)?

• Dit is afhankelijk van welke medicijnen je gebruikt en voor welke aandoening. Het is handig om tijdens de afspraak een uitdraai mee te nemen van een actuele medicijnlijst (deze is verkrijgbaar bij de apotheek). Zo kan de verpleegkundige tijdens een afspraak persoonlijk advies geven op basis van je medische achtergrond. Gebruik je medicijnen die de afweer onderdrukken, of heb je door een aandoening een verminderde weerstand? Neem dan wanneer mogelijk meer dan 8 weken voor vertrek contact op met ons.

Doet vaccineren pijn?

• Een inenting is niet volkomen pijnloos. Je voelt een prik door de naald. Maar meestal is het niet de prik die pijnlijk kan zijn maar eerder de vloeistof van het vaccin. De meeste mensen vinden het vaak wel meevallen.

Ik heb prikangst, kan ik in plaats van een injectie ook pillen krijgen?

• De meeste vaccins zijn niet te vervangen door pillen. Voor tyfus en polio zijn in sommige gevallen wel orale vaccinaties te krijgen. Bespreek je angst tijdens het maken van de afspraak en tijdens het consult met de verpleegkundige. Hierdoor kunnen we zo goed mogelijk rekening houden met de angst en jou ondersteunen. Dat je prikangst hebt mag geen reden zijn om onbeschermd op reis te gaan. Daarnaast kan het voorkomen dat mensen in het verleden weleens zijn flauwgevallen tijdens een inenting of een andere medische ingreep. Geeft dit aan tijdens de afspraak. Het is mogelijk liggend geprikt te worden, wat vaak al helpt tegen flauwvallen. Daarnaast is het handig als je van te voren iets gegeten hebt. Ten slotte is het fijn om mentale steun te krijgen van een naaste, kom in dit soort gevallen dus liever niet alleen. Zo weten wij/jij zeker dat je veilig thuis komt na afloop van de afspraak. Al onze verpleegkundigen zijn zeer ervaren in het zetten van vaccinaties.

Krijg ik na afloop last van de vaccinaties?

• Alle vaccinaties kunnen bijwerkingen hebben. In het algemeen kun je lokale reactie krijgen op de plaats van de injectie (pijnlijk gevoel in de arm). Dit kan enkele uren tot dagen aanhouden. Bij enkele vaccinaties kun je griepachtige verschijnselen zoals koorts krijgen. Ernstige of langer aanhoudende klachten zijn zeldzaam. Mochten de bijwerkingen ongebruikelijk zijn, neem dan contact op met ons of je huisarts.

Wat is gordelroos en kan ik me daar tegen laten vaccineren?

• Gordelroos is een besmettelijke huidziekte die zich kenmerkt door de vorming van pijnlijke blaasjes aan één kant van het lichaam. Er is een vaccin beschikbaar dat gordelroos en zenuwpijn na gordelroos helpt te voorkomen. Dit vaccin, genaamd Shingrix is verkrijgbaar bij vaccinatiecentrum.nl. Meer hierover kun je lezen op de website: https://vaccinatiecentrum.nl/index.php/vaccinaties-en-medicatie/vaccinaties-en-medicatie-overzicht/130-gordelroos-shingrix-vaccinatie

Wat is de beschermingsduur van een vaccinatie?

• Dit verschilt per vaccin en voor sommige vaccinatie zijn meer inentingen nodig om volledige/langdurige bescherming te garanderen. Meer hierover kun je lezen op de website: https://vaccinatiecentrum.nl/index.php/vaccinaties-en-medicatie/vaccinaties-en-medicatie-overzicht


 

Aantal inentingen (van toepassing bij gezonde mensen):

Vaccins

Aantal inentingen

Beschermingsduur

Baarmoederhalskanker (Gardasil 4)

3

Life long

Gardasil 9

3

Life long

BMR

1

Life long

DTP (Revaxis)

1

10 jaar

DKTP (boosterix polio)

1

10 jaar voor DTP en 5 jaar voor Kinkhoest

Cholera (dukoral)

2

Met interval van één week. Bescherming is 2 jaar.

Gele koorts (stamaril)

1

Life long

Pneumokokken(prevenar)

1

Life long

Pneumo 23

1

5 jaar

Hepatitis A jr (Vaqta jr)

2

Na eerste inenting 1 jaar, na tweede inenting 40 jaar

Hepatitis A (Vaqta)

2

Na eerste inenting 1 jaar, na tweede inenting 40 jaar

Hep A+B jr (Ambirix)

2

Na eerste inenting 1 jaar beschermd, na tweede inenting 40 jaar voor hep A en life long voor hep B.

Hep A+B (Twinrix)

3

Na eerste twee inentingen met interval van één maand, 1 jaar beschermd. Na derde inenting 40 jaar voor hep A en life long voor hep B.

Hepatitis B (Engerix B)

3

Na eerste twee inentingen met interval van één maand, 1 jaar beschermd. Na derde inenting life long.

Japanse encephalitis (ixiaro)

2

Met interval van 7 tot 28 dagen. Na tweede inenting bescherming van 2 jaar.

Meningokokken (Bexsero)

2

Geen noodzaak voor booster (uitzondering kinderen tussen 2-11 maanden).

Meningokokken (Nimenrix)

1

5 jaar

Rabies two sited

2

Na twee keer rabies two sited met interval van één week, levenslange basisimmunisatie. Echter worden post-expositie vaccinaties geadviseerd bij blootstelling met een zoogdier. De eerste 2 jaar na de basisimmunisatie heeft u 72 uur de tijd. Na deze 2 jaar heeft u nog maar 24 uur.

Buiktyfus (Typhim)

1

3 jaar

Teken encefalitis (FSME)

3

Op maand 0, maand 1 en maand 6. Dus 3 inentingen met interval van één maand na de eerste inenting en 5 maanden na de tweede inenting. Hierna een bescherming van 3 jaar.

Teken encefalitis jr (FSME jr)

3

Op maand 0, maand 1 en maand 6. Dus 3 inentingen met interval van één maand na de eerste inenting en 5 maanden na de tweede inenting. Hierna een bescherming van 3 jaar.

Gordelroos (Shingrix)

2

Geen noodzaak voor booster

Waterpokken (provarivax)

2

Geen noodzaak voor booster

test bottom parallax
 
Nina Simonestraat 24
6541 EA Nijmegen

 
Plantage 8
6708 WJ Wageningen
 
Boschdijkstraat 98
5211 VD Den Bosch 
Daltonlaan 400, 4de verdieping
3584 BK UtrechtTelefoon:
Spoed:
ma. t/m zo. tussen 20.00-20.30 uur
Urgency:
monday to sunday between 8pm-8.30pm