Medische keuring

Ben je van plan om in het buitenland te gaan werken of studeren? Dan kan het zijn dat je verplicht bent om een medische verklaring mee te nemen. Deze verklaring verkrijg je door van tevoren een medische keuring, ook wel expatkeuring genoemd, te ondergaan. Dit is nodig omdat veel landen bepaalde eisen stellen aan je gezondheid. Welke eisen dit zijn verschilt per land. Daarnaast kan het zijn dat je bij terugkeer naar Nederland opnieuw een medische keuring moet laten uitvoeren, om uit te sluiten dat je in het buitenland ziekten hebt opgelopen.

De medische keuring bestaat uit verschillende onderdelen, afhankelijk van de eisen van het land waar je naartoe reist. Hierover kan je werkgever of onderwijsinstelling je mogelijk informeren. Weten zij niet precies aan welke eisen je moet voldoen, dan kun je bij de ambassade van het bestemmingsland om advies vragen. In ieder geval wordt een basiskeuring uitgevoerd, mogelijk aangevuld met extra testen en eventuele vaccinaties.

Welk land je ook gaat bezoeken, vaccinatiecentrum.nl is gecertificeerd voor het uitvoeren van verschillende onderzoeken die nodig zijn voor het verkrijgen van een medische verklaring. Neem gerust contact op, we denken graag mee en adviseren je bij het maken van je keuze.

Er zijn verschillende keuringen die je bij ons kunt laten doen:

FIT TO TRAVEL/FIT TO WORK

Kosten: €137,50

De fit to travel/fit to work keuring bestaat uit een lichamelijk onderzoek en het invullen van een uitgebreide vragenlijst. Er wordt gevraagd of je bepaalde ziekten hebt (gehad), medicijnen neemt of behandelingen hebt ondergaan. Ook wordt gevraagd of je van plan bent bepaalde activiteiten te ondernemen (zoals duiken of bergbeklimmen) en of je zwanger bent. Zijn er dingen die niet in de vragenlijst aan bod komen maar die je wel wilt bespreken? Ook hier is tijdens de keuring ruimte voor.

Na het invullen van de vragenlijst bekijken we je huidige vaccinatiestatus en of je de juiste vaccinaties hebt gehad voor de bestemming waar je naartoe reist. Indien nodig kun je de ontbrekende vaccinaties bij vaccinatiecentrum.nl halen. Hier zijn extra kosten aan verbonden. Tot slot doen we een lichamelijk onderzoek. Tijdens dit onderzoek worden verschillende metingen en controles uitgevoerd, waaronder:

  • BMI
  • Meten van je bloeddruk
  • Kijken of er zichtbare lichamelijke afwijkingen zijn
  • Urineonderzoek

Expat inkeuring of uitkeuring

Kosten: Afhankelijk van welke van de onderstaande onderzoeken uitgevoerd moeten worden

De in-/uitkeuring voor expats of mensen die zijn of worden uitgezonden is een stuk uitgebreider dan de fit to travel/fit to work keuring. Bij deze keuring wordt namelijk ook bloedonderzoek en evt. ontlastingonderzoek uitgevoerd. Bij vaccinatiecentrum.nl kunnen o.a. de volgende onderzoeken worden uitgevoerd:

  • Bloed, ontlasting, urine
  • Lichamelijk onderzoek (luisteren naar hart en longen)
  • X-thorax
  • ECG (electrocardiogram)

Het is ook mogelijk om een combinatie van zowel de in- als uitkeuring te doen.

Keuring op maat

Kosten: Afhankelijk van onderzoeken die gedaan moeten worden

In sommige gevallen krijg je van bijvoorbeeld de organisatie waar je voor gaat werken een formulier waar specifiek op benoemd staat welke onderzoeken uitgevoerd moeten worden. Ook dit kan vaccinatiecentrum.nl verzorgen. We werken vanuit de Fit to travel/Fit to work keuring en voegen hier de benodigde onderzoeken aan toe. De prijs van een keuring op maat staat dus niet vast en is afhankelijk van de onderzoeken die uitgevoerd moeten worden.

Heb je van jouw werk of organisatie een formulier gekregen dat ingevuld moet worden? Stuur deze dan naar ons toe zodat wij kunnen kijken of we de keuring kunnen uitvoeren.

MEER WETEN OF EEN AFSPRAAK PLANNEN?

Wil je een afspraak maken voor een medische keuring? Dat kan telefonisch.
Heb je vragen die op deze pagina niet worden beantwoord of heb je behoefte aan een persoonlijk advies?
Je kunt ons bellen tussen 08:30 en 16:00 op 085-9020303.