Over ons

Vaccinatiecentrum.nl is een travelclinic, opgericht door Marchel Ratering. We zijn een moderne en dynamische organisatie die vooruitstrevend is in de advisering met betrekking tot reizen en gezondheid. Door onze expertise en ervaring kunnen reizigers met alle vragen bij ons terecht; voor, tijdens en na de reis. We zijn een geregistreerd gele koorts centrum, aangesloten bij het LCR (Landelijk coördinatiecentrum Reizigersadvisering) en ISO 9001:2015 gecertificeerd. Onze organisatie kenmerkt zich door deskundigheid en persoonlijke aandacht. Dit bereiken wij door te werken met een klein en hecht team van verpleegkundigen, telefonistes, (kwaliteits)manager en onze eindverantwoordelijke arts.

Onze missie is: “Gezond op reis en gezond weer terug” 

Wij zijn een preventieve gezondheidsorganisatie en d.m.v. het geven van voorlichtingen, uitbrengen van adviezen, uitvoeren van medische keuringen en toedienen van vaccinaties willen wij onze missie bereiken. Wij verzorgen medische keuringen voor iedereen die naar het buitenland gaat of terugkomt uit het buitenland en wij geven adviezen over en screenen op infectieziektes. Wij hebben meerdere duurzame relaties opgebouwd met diverse (hoge) scholen, universiteiten, instellingen en bedrijven. Binnen ons bedrijf staat de klant centraal, wij staan voor direct persoonlijk contact. Wij zijn een waarde gedreven organisatie. Bij vaccinatiecentrum.nl staan de kernwaarden kwaliteit, klantgerichtheid en flexibiliteit (inclusief creativiteit en innovatie) bovenaan. 

Reizen blijft spannend, uitdagend en zinnenprikkelend. Als je gezond blijft tenminste. Dit kan door je goed voor te bereiden op de reis en je te beschermen tegen virussen en bacteriën met behulp van vaccinaties. Ook is een individuele voorlichting in onze optiek zeer belangrijk. Voorlichting in het kader van preventie. Waar kun je door middel van voorlichting winst behalen in het kader van inzicht en gedrag. Vaccinatiecentrum.nl staat jou bij in dit proces.
Daarnaast heeft vaccinatiecentrum.nl protocollen opgesteld ten aanzien van o.a. professioneel handelen, ongewenste omgangsvormen en gedragscode. De gedragscode van vaccinatiecentrum.nl is bindend voor alle medewerkers. Elke medewerker zoekt in samenwerking met zijn/haar collega’s continu naar verbetering van de dienstverlening.  

Ons team

Adviesraad

Om de professionaliteit van onze locaties te waarborgen, voor klanten, maar zeker ook voor medewerkers, hebben we een adviesraad opgericht. Wij doen regelmatig een beroep op het advies en de verschillende vormen van deskundigheid van de leden.

Robert Ligthelm
Robert Ligthelm is internist-tropenarts. Robert is jarenlang werkzaam geweest in het Havenziekenhuis in Rotterdam. Ook is Robert jarenlang betrokken geweest bij het oprichten en het runnen van het LCR. Robert staat onder de medici nog steeds goed bekend als “De Tropengoeroe”.

Netty van Os
Netty van Os is werkzaam als docente aan de Fontys Hogeschool en doceert aan praktijkondersteuners en nurse practitioners.

André Godkewitsch
Tot 2015 was André eindverantwoordelijk arts bij vaccinatiecentrum.nl. Hij heeft het stokje inmiddels overgedragen, maar is nog steeds beschikbaar als we zijn advies nodig hebben.

Toezichthoudend Apotheek


Onze toezichthoudend apotheker is Apotheek van Weringh te Wageningen. 

Geschillencommissie zorg algemeen

Onze organisatie is lid van de Geschillencommissie Zorg Algemeen.